Man zkt vrouw

man-zoekt-vrouw

sau altfel spus, cu accent englezesc “The perfect match”, totusi fracezi l-au numit “Pas serioux, s’abstenir”.

E un film bunutz. O comedie tragica sau o drama vesela surprinde un fost director de scoala (vaduv), proaspat iesit in pensie, ce simte disperat nevoia unei prezente feminine in casa. Fosta lui menajera – o romanca, se intoarce in tara, definitiv, cu promisiunea ca o va trimite pe nepoata ei  pentru o perioada.

De aici firul intamplarilor incepe sa curga, presarat cu mult umor, ironie, dragoste, esec. Nimic nu iese afara din ordinar, nimic nu este neverosimil. E un film evident european.

Sunt surprinse cateva conflicte de’a lungul intregului film. Conflictul omului cu sine ajuns in fata singuratatii, conflictul dintre tata si fiu care se adanceste de’a lungul filmului, conflictul dintre doi iubiti, conflictul unei mame insarcinate si singure,drama unui personaj ce nu a avut niciodata copii si inventeaza povesti si alte cateva. Cu limite sau fara limite toate acestea sunt legate cu haz si necaz rezultand filmul cu pricina.

Mi.a placut, posibil din pricina Mariei Popistasu care joaca rolul Alinei – avem o actrita foarte buna, si ma bucur ca valorile noastre sunt cateoedate identificate de cei de afara si folosite pentru ceva bun..

Pe majoritatea i.am auzit foarte repede aprinzandu’se la ideea filmului, si la ideea ca romanii iara sunt vazuti doar ca forta de munca, carne vie, femei exportate pentru placere, sex in afara granitelor. Ei bine, adevarul e ca e o concluzie foarte pripita, si n’as zice ca asta e ideea filmului.  Si totusi, de’am fii sinceri cu noi, cati sau cate fete nu pleaca dincolo sa faca curat la batrani in case si sa aiba grija de ei. E conditia romanului de dinafara.  E realist, as zice mai degraba, iar firul epic al filmului pur si simplu arata o latura sau nici macar, insufleteste ideea in sine.

As fi vrut sa postez thrillerul, dar youtube, sucks in ultima vreme, asa ca iata un link pentru mai multe..http://www.dailymotion.com/search/man%252Bzoekt%252Bvrouw/video/x1skqw_man-zoekt-vrouw-de-trailer_shortfilms

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s